Brandhout verwerking

Heeft u overgebleven boomstammen liggen of wilt u bomen in uw tuin laten verwijderen en het hout gebruiken voor bijvoorbeeld de openhaard? Schakel ons in om al uw hout te verwerken. Wij staan garant voor een goede en deskundige brandhoutverwerking.

Zagen en Kloven

Wanneer u boomstammen heeft liggen of bomen door ons heeft laten verwijderen, kunnen wij het overgebleven hout voor u verwerken tot brandhout. Onze brandhoutverwerking houdt in dat wij het zout zagen, klieven en kloven met een houtklover. Kortom: het hout wordt in kleinere stukken gehakt en gespleten zodat het geschikt is om te gebruiken in bijvoorbeeld de openhaard.

Soorten hout

Verschillende soorten hout kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo is niet elke houtsoort geschikt om als echte warmtebron te dienen en kunt u ook niet elk hout gebruiken voor siervuur in de openhaard. Een aantal voorbeeld van waar u de meest bekende houtsoorten voor kunt gebruiken

Eikenhout

dit hout dient echt als kachel. U kunt hier een grote ruimte mee verwarmen.

Beukenhout

Deze houtsoort gebruikt met vooral bij sfeervuur. Beukenhout is uitermate geschikt voor in de openhaard of om weg te leggen voor de sier.

Essenhout

geschikt om te gebruiken als warmtebron. Omdat essenhout relatief weinig knispert, is het een veilige houtsoort om in de openhaard te gebruiken.

Gemengd hout

ook dit hout is geschikt om te gebruiken als warmtebron. Het voordeel is da gemengd hout een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld eiken of essenhout, maar het nadeel dat daar aan vasthangt is dat het iets minder lang meegaat.